Bizimle iletişim kur
AGsonic

Telefon numarası : 86-18928856885

Naber : +8618928856885

Ultrasonik hakkında

September 23, 2019

Ultrasonik Temizleyiciler - Teknoloji:

Ultrasonik temizleme, maddeleri temizlemek için ultrason (genellikle 20-400 kHz) ve uygun bir temizleme solventi (bazen normal musluk suyu) kullanan bir prosestir. Ultrason sadece su ile kullanılabilir, ancak temizlenecek maddeye uygun bir solvent kullanımı ve mevcut kirlenme türü etkiyi arttırır. Temizlik normalde üç ila altı dakika sürer, ancak temizlenecek nesneye bağlı olarak 20 dakikayı da geçebilir.

Ultrasonik temizleyiciler, mücevherler, lensler ve diğer optik parçalar, saatler, dişçilik ve cerrahi aletler, aletler, madeni paralar, dolma kalemler, golf kulüpleri, balıkçılık makaraları, panjurlar, ateşli silahlar, araba yakıtı enjektörleri gibi birçok farklı nesneyi temizlemek için kullanılır. müzik aletleri, gramofon kayıtları, endüstriyel parçalar ve elektronik aletler. Birçok kuyumcu atölyesinde, saatçi kuruluşunda ve elektronik tamir atölyesinde kullanılırlar.

Ultrasonik Temizleme Ekipmanı Faydaları

Tasarruf

Azaltılmış işlem süresi

Erişilemeyen alanları temizleme yeteneği

Geliştirilmiş temizleme kalitesi

Çevre dostu

Yıkıcı olmayan

Yoğun olmayan emek

sık sorulan Sorular

Ultrasonik Temizleme Nedir?

Ultrasonik temizleme, kirletici maddelerin nesnelerden hızlı ve tam olarak çıkarılması, daha sonra yüksek frekanslı ses dalgaları ile sulandırılmış bir sıvı tankına batırılarak elde edilir.

Bu duyulmayan ses dalgaları, bir dönüştürücü tarafından yüksek frekanslı ses dalgalarına dönüştürülen yüksek frekanslı elektrik enerjisinin (ultrasonik enerji) meydana getirdiği sıvı içinde ovma hareketi yaratır.

O nasıl çalışır?

Ultrasonik enerji, tankın içindeki sıvıya girer ve dakika kabarcıklarının hızlı oluşumuna ve çökmesine neden olur; kavitasyon olarak bilinen bir fenomen. Kabarcıklar, tank içinde yüksek hızda hareket eder ve bu, büyük bir enerji salınımı ile daldırılmış parçanın yüzeyine çarpmalarına neden olur. Bu, kirleticileri hem yüzeyden hem de en karmaşık girintili parçaların girintilerinden kaldırır.

Baloncuklar patladığında ve kavitasyon gerçekleştiğinde, temizleme çözeltisi kabarcıkların geride bıraktığı boşluğa akar. Temizleme çözeltisi, söz konusu maddeyle temas ettiğinde, mevcut olan kirletici maddeler, kir ve kararma sadece çöker.

Kavitasyon nedir?

Kavitasyon, bir sıvıda milyonlarca küçük kabarcıkların (veya boşlukların) hızlı oluşumu ve çökmesidir. Kavitasyon, yüksek frekanslı (ultrasonik) ses ile üretilen alternatif yüksek ve düşük basınç dalgaları tarafından üretilir. Düşük basınç fazı sırasında, bu kabarcıklar mikroskobik boyuttan büyür, yüksek basınç fazı sırasında sıkıştırılır ve patlar.

Gaz giderme nedir ve neden yapılmalıdır?

Gaz giderme, çözeltide bulunan gazların ilk uzaklaştırılmasıdır. Faydalı kavitasyon, gazlar temizleme çözeltisinden çıkarıldıktan sonra oluşur, bu kabarcıkta bir vakum bırakır. Yüksek basınç dalgası kabarcık duvarına çarptığında, kabarcık çöker; bu çöküş tarafından salınan enerji, bir deterjanın parçalar ve topraklar arasındaki bağları kırmalarına yardımcı olacaktır.

En iyi ultrasonik temizliği nasıl elde ederim?

Ultrasonik temizlik için önemli olan birçok husus vardır. Bu değişkenleri optimize etmek en iyi temizliği sağlayacaktır. Alınacak en önemli kararlar uygun temizlik çözeltisini seçmek, doğru zamanda doğru sıcaklıkta temizlik yapmak ve doğru ultrasonik temizleyici boyutunu ve türünü seçmek.

Ultrasonik temizlik parçalarıma zarar verebilir mi?

Bazı uyarılarda ultrasonik temizlemenin çoğu parça için güvenli olduğu kabul edilir. Saniyede binlerce patlamanın etkisi çok güçlü olsa da, enerji mikroskobik seviyede konumlandırıldığından temizleme işlemi güvenlidir. Dikkat edilecek en önemli husus, temizleme çözeltisinin seçimidir. Deterjanın temizlenmekte olan malzeme üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri ultrasonik cihazlar tarafından artırılacaktır. Aşağıdaki taşlar için ultrasonik temizlik tavsiye edilmez: opal, pearl, zümrüt, tanzanit, malakit, turkuaz, lapis ve mercan.

Doğrudan ve dolaylı temizlik nedir?

Doğrudan temizlik, parçalar temizleyiciyi dolduran, genellikle delikli bir tepsi veya elek sepetinde bulunan bir temizleme çözeltisinde temizlendiğinde oluşur. Doğrudan temizlemenin sınırlandırılması, ultrasonik temizleyiciye zarar vermeyecek bir çözüm seçilmesi gerektiğidir. Dolaylı temizleme, temizlenecek parçaların, kullanıcının doğrudan ultrasonik tankı doğrudan doldurmak istemeyebileceği bir çözelti içeren bir iç delikli olmayan tepsiye veya beher içine yerleştirilmesini içerir. Dolaylı temizliği seçerken, tankın içindeki su seviyesinin her zaman dolum hattına (tankın tepesinden yaklaşık 1)) geçtiğinden emin olun.

Temizlik için neden özel bir çözüm gerekli?

Topraklar parçalara yapışır… yapmazlarsa, toprak parçalardan düşecektir! Çözümün amacı, parçalar ve toprakları arasındaki bağları kırmaktır. Sadece suyun temizleme özelliği yoktur. Ultrasonik aktivitenin (kavitasyon) birincil amacı, işini yaparken çözüme yardımcı olmaktır. Ultrasonik temizleme çözeltisi, ultrasonik temizleme işlemini optimize etmek için tasarlanmış çeşitli bileşenler içerir. Örneğin, artan kavitasyon seviyeleri, sıvı yüzey geriliminin azalmasından kaynaklanır. Ultrasonik bir çözelti, iyi bir ıslatıcı ajan veya yüzey aktif cismi içerecektir.

Hangi temizlik çözeltisini kullanmalıyım?

Modern ultrasonik temizleme çözeltileri, çeşitli deterjanlardan, ıslatıcı maddelerden ve diğer reaktif bileşenlerden birleştirilir. Özel uygulamalar için tasarlanmış çok çeşitli mükemmel formülasyonlar mevcuttur. Uygun seçim, kabul edilebilir temizleme etkinliği ve temizlenen parça ile istenmeyen reaktivitenin önlenmesi için çok önemlidir.

Hangi temizlik çözeltisini kullanmamalıyım?

Yanıcı maddeler veya düşük parlama noktalı çözeltiler asla kullanılmamalıdır. Kavitasyonla salınan enerji, çözeltide yüksek sıcaklık gradyanları üreten ısı ve kinetik enerjiye dönüştürülür ve yanıcı sıvılarla tehlikeli koşullar oluşturabilir. Asitler, çamaşır suyu ve çamaşır suyu yan ürünlerinden genellikle kaçınılmalıdır, ancak bir cam kabı gibi uygun bir dolaylı temizleme kabında dolaylı temizleme ve uygun bakımda kullanılabilir. Asit ve ağartıcı, paslanmaz çelik tanklara zarar verecek ve / veya tehlikeli koşullar yaratacaktır.

Çözümler ne zaman değiştirilmeli?

Temizleme solüsyonlarında gözle görülür bir azalma meydana geldiğinde veya solüsyon gözle görülür şekilde kirlendiğinde veya harcandığında, temizleme solüsyonları tekrar doldurulmalıdır. Her temizlik seansında yeni bir çözelti partisi genellikle gerekli değildir.

Neden çözümü tank seviye göstergesinde tutmalıyım?

Çözelti seviyesi, her zaman hazne veya beher takılıyken tanktaki seviye göstergesinde tutulmalıdır. Ultrasonik temizleme sistemi 'ayarlı' bir sistemdir. Uygun olmayan çözüm seviyeleri, ortamın özelliklerini değiştirecek, sistem frekansını etkileyebilir, etkinliği azaltabilir ve temizleyiciye zarar verebilir. Uygun çözelti seviyesini korumak, çözelti parçalarının etrafında optimum dolaşımını sağlar ve ısıtıcıları ve dönüştürücüyü aşırı ısınmaya veya stresten korur.

Temizleme süresinin uzunluğu nedir?

Temizleme süresi, toprak, çözelti, sıcaklık ve istenen temizlik derecesine bağlı olarak değişecektir. Ultrasonik temizleme işlemi başladıktan hemen sonra kirlerin kolayca görülebilmesi hemen başlamalıdır. Temizleme süresi ayarı, proses değişkenlerini telafi etmek için kullanılan en kolay (ve çoğu zaman yanlış uygulanmış) faktördür. Her ne kadar yeni uygulama döngüsü süresi deneyimli bir operatör tarafından yaklaştırılabilse de, genellikle seçilen çözelti ve gerçek kirli parçalarla fiili kullanımla doğrulanmalıdır.

Ünite ısıtıcısının amacı nedir?

Ünite ısıtıcının temel amacı, temizleme döngüleri arasında bir çözelti sıcaklığını muhafaza etmektir. Kavitasyonla salınan muazzam enerji, temizlik için ısı üretecek.

Neden tepsiler veya beherler kullanılmalı?

Temizlenen ürünler asla doğrudan tankın altına yerleştirilmemelidir. Transdüserler (ultrason üreten) tankın dibine bağlanır. Doğrudan tankın dibinde duran nesneler dönüştürücülere zarar verebilir ve / veya kavitasyonu azaltabilir. Ek olarak, bir tepsi veya beher öğeyi tankın en uygun temizleme bölgesi içine yerleştirecektir. Tepsi veya beher aynı zamanda yükü bir arada tutar ve öğelerin temizlik işleminde kolay, temassız bir şekilde çıkarılmasını, boşaltılmasını ve bir sonraki adıma geçirilmesini sağlar.

Optimum temizleme sıcaklığı nedir?

Isı genellikle temizleme işlemini geliştirir ve hızlandırır ve çoğu deterjan çözeltisi yüksek bir sıcaklıkta en iyi şekilde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Size en hızlı, en temiz ve en güvenli sonuçları verecek optimum sıcaklığı bulmanın en iyi yolu testleri yapmaktır. Genellikle, en iyi sonuçlar 50 ° C ila 65 ° C aralığındadır.

Temizleme işleminden sonra durulama gerekli midir?

Parçaya zarar verebilecek kimyasal kalıntıları gidermek için durulama önerilir. Parçalar ultrasonik temizleyicinizde, temiz bir su banyosu kullanarak veya musluk, distile veya deiyonize su içeren ayrı bir kapta durulanabilir

Temizleyicimi neden sürekli açık bırakmamalıyım?

Düşük çözelti seviyeleri temizleyicinize ciddi şekilde zarar verebilir. Ünitenizi sürekli çalıştırmak, çözelti buharlaşırken, özellikle ısıtıldığında, düşük seviyelerde güçlü risk taşır. Kullanılmadığı zaman ultrasonik cihazların kapatılması ve kullanım sırasındaki çözelti seviyesinin izlenmesi alışkanlık haline getirilmesi, ultrasonik temizleyicinizden yıllarca sorunsuz hizmet verecektir.